Kérdése van? Hívjon minket! +3620/255-2646

Külső kiegészítők

A Dom pánikzárak rászegző kialakításúak, így a belső oldali szerelék kizárólag a kijutáshoz szükséges feladatot latja el.

Arra nyújt megoldást a kilincs + cilinder illetve forgó gomb + cilinder egység, hogy a pánikzárat kívülről is működtetni tudjuk.

Mind a kilincs mind a forgó gombos egység egy tengely által van összeköttetésbe a belső pánikzárral és magába foglalja a teljes zár mechanikát. A zárbetét kulccsal történő működtetésével gyakorlatilag azt szabályozzuk, hogy a kilincs lenyomásakor a kilincstengely elforduljon-e vagy sem.

A kilincs és a forgó gombos egység egyaránt megfelelő balos és jobbos ajtóhoz, a kilincs egység esetén, a kilincs állásának megfordításával oldható meg, míg a gombos egység esetén nincs erre szükség.

Egyetlen csavar áthelyezésével az is állítható, hogy kulcs balra vagy jobbra fordítva nyissa vagy zárja az adott ajtót. 

A kilincs és a gombos egység is rendelkezik olyan működési lehetőséggel is, amikor a kulcsot csak kb 30-35 fokban tudjuk elfordítani, és ameddig ebben az állásban tartjuk addig be lehet menni az ajtón. Ennek a módnak az az előnye, hogy az ajtó nem maradhat folyamatosan nyitott állapotban.

-A felszereléséhez minden alkatrész, csavarok, alaplap, kilincstengely tartozék, azonban a zárbetét nem. Zárbetétből bármely 10x30-as méret megfelelő amelynek a tolókavivője állítható.

-Alkalmazható alumínium, acél és fa nyílászárókra, PVC profilokra, vészkijárati ajtókra és ajtókra a nagy forgalmú helyeken.

DOM külső kilincs+cilinder egység

DOM külső forgó gomb+cilinder egység

F2MOBEQ0003 F2MOBOU0003

Szerelési útmutató

Szerelési útmutató

Méretezés Méretezés